Καινοτόμες εφαρμογές φυσικοθεραπείας

This is a fully english-speaking physiotherapy clinic

Φυσικοθεραπεία εξ αποστάσεως. Είναι κατάλληλη για εμένα ? Συνήθεις Ερωτήσεις.

Παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από απόσταση. Τι είναι;

Πρόκειται για την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών της επικοινωνίας και της πληροφορικής ώστε να γίνεται εφικτή η παροχή κλινικής βοήθειας σε ασθενείς από απόσταση.

Μεγάλος αριθμός κλάδων υγείας αναπτύσσει  θεσμικά πλαίσια και τεχνολογικό υπόβαθρο για την παροχή απομακρυσμένης βοήθειας. Έτσι μπορείτε να συναντήσετε έννοιες με το πρόθεμα Τηλε =μακρινός – απόμακρος και δεύτερο συνθετικό τον κλάδο υγείας που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες . Παραδείγματα έχουμε από την ιατρική, την νοσηλευτική, την φυσικοθεραπεία καθώς και από εξειδικευμένους κλάδους πχ ψυχιατρική και άλλες ειδικότητες.

Πως λειτουργεί η Φυσικοθεραπεία από απόσταση;

Σε μια συνεδρία από απόσταση ο φυσικοθεραπευτής θα σας ζητήσει μια αναλυτική περιγραφή του προβλήματος που σας απασχολεί, την πιθανή ιατρική διάγνωση που το συνοδεύει και θα σας κάνει και γενικά ερωτήματα που αφορούν στην συνολική σας υγεία και το ιατρικό σας ιστορικό.

Είναι πιθανό να σας ζητήσει να του δείξετε τις κινήσεις ή θέσεις που ανακουφίζουν ή επιδεινώνουν τα συμπτώματα σας καθώς και να εκτιμήσει το επίπεδο λειτουργικότητας ή ανικανότητας σας μέσω απλών δραστηριοτήτων.

Αυτό θα τον βοηθήσει να καθορίσει αν μπορείτε να βοηθηθείτε από τον σχεδιασμό ενός προγράμματος φυσικοθεραπείας από απόσταση ή αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην περίπτωσή σας.

Αν είναι εφικτό, θα σχεδιάσει για εσάς ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης που θα πρέπει να εφαρμόσετε μόνος σας. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να ορίσετε μαζί κάποιες επαναληπτικές διαδικτυακές συναντήσεις για να παρακολουθείται η εξέλιξη του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

Είναι κατάλληλη για εμένα;

Από την στιγμή που αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που σε κανονικές συνθήκες θα απευθυνόσασταν στον φυσικοθεραπευτή σας δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να μην προσπαθήσετε την φυσικοθεραπεία από απόσταση. Στην πρώτη απόμακρη συνεδρία θα μάθετε αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας απόμακρα ή όχι . Και αν ναι με ποιο τρόπο .

Ποια μέσα επικοινωνίας χρησιμοποιούνται συνήθως;

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα πιο συνηθισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (messenger, viber, whatsapp..) που υποστηρίζουν ήχο και ζωντανά video’s μέχρι εξειδικευμένες πλατφόρμες που συνδυάζουν την οπτικο-ακουστική επικοινωνία με την αποστολή οδηγιών σε οπτικό ή έντυπο υλικό.

Πως μπορώ να κανονίσω μια συνεδρία φυσικοθεραπείας από απόσταση με την Physio Science Clinic;

Καλέστε μας στο 2107259222 ή στείλτε μας email στο physiosciencegr@gmail.com με τα στοιχεία επικοινωνίας σας ώστε να σας καλέσουμε και να κανονίσουμε την συνεδρία σας.

Επίσης μπορείτε να καλείτε στα :

6937163163 Αλέξανδρος Σιδέρης

6977261033 Γιάννης Σωτήραλης