Η μέθοδος Pilates είναι μια μορφή φυσικής άσκησης που απευθύνεται σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και εστιάζει στη βελτίωση της στάσης, στη σταθεροποίηση του κορμού, στην ισορροπία, στο μυϊκό έλεγχο, στη δύναμη, στην ελαστικότητα και στην αναπνευστική λειτουργία. Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος θεραπευτικής άσκησης για έναν ηλικιωμένο, μία έγκυο γυναίκα, ενώ μπορεί να είναι και εξαιρετικά δυναμική για έναν αθλητή. Οι εκάστοτε ανάγκες σας, οδηγούν στον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης.

Tα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη φυσικοθεραπεία για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων και κυρίως αυτών που αφορούν στη σπονδυλική στήλη. Η εφαρμογή του Clinical Pilates ισχυροποιείται από αρθρογραφικά ερευνητικά δεδομένα, που υποστηρίζουν τη χρήση της, ιδίως στην οσφυαλγία. Πρόσφατα δεδομένα από την έρευνα μας πληροφορούν για τα οφέλη που προκύπτουν σε ασθενείς με οσφυαλγία, όταν γίνεται επανεκπαίδευση της λειτουργία των εν τω βάθει σταθεροποιών μυών, το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση της μεθόδου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ευεργετικότητα της μεθόδου, θα πρέπει να εξατομικεύεται όταν απαιτείται, στην περίπτωση συγκεκριμένων παθολογιών και με βάση το είδος και το στάδιο της εκάστοτε μυοσκελετικής παθολογίας.

Αν σας ενδιαφέρει η εκγύμναση με τη μέθοδο Pilates γενικά ή ειδικά σε σχέση με κάποιο πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης εξατομικευμένο στις δικές σας ανάγκες.

Ο εξοπλισμός Pilates που είναι διαθέσιμος στο κέντρο μας είναι:

-Reformer
-Tower
-Mat
-Wunda Chair